jinx rehberiMerhaba arkadaşlar. Jinx uzun süredir oynadığım bir League of Legends karakteri. Bana göre oynaması en zevkli adc karakterleriden biri. Elimden geldiğince Jinx rehberi hazırlamaya çalıştım.

Jinx Yetenekleri

İlk önce yeteneklerden başlayalım. Ben genelde Cızzt (W) ile başlıyorum. Bu yetenek ile rakiplerini yavaşlatırsınız. Menzili uzundur. Rakipleri rahatsız edersiniz kaçmalarını engelleyebilirsiniz, ayrıca kaçarken de oldukça işe yarar. Daha sonra sonrada Değiştir (Q) yeteneğini açıyorum tabiki. Jinx silahını değiştirerek roket atara geçer. Menzili taramalı silahından daha uzundur ama saldırı hızı yavaştır. Çatışma esnasında taramalıda olması daha iyi. Roket atarlar toplu miyon kesersiniz ve karşıdakine taciz ateşi açıp geri çekilerek sinirlerini bozabilirsiniz. Daha sonrada karşıdaki rakibe göre ayarlarsınız tabiki. Aşağıda örnek bir yetenek şeması var.

Büyü seçiminde ise bariyer ve ışınlanı seçebilirsiniz. Jinxle kaçmak zor oluyor. Birde yavaşlatma vs. attılarmı kaçmak imkansızlaşıyor. Bu büyüleri seçmek size biraz yardımcı olacaktır.

jinx yetenekleriJinx İtemleri

Jinx başlangıçta oldukça mana sıkıntısı çekiyor. Bu yüzden itemlere Can Biçen ile başlamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü pasifi verdiğiniz hasarın %2 ila %8 ini size mana olarak verir. Can biçen 80 saldırıcı gücü, %10 can çalma ve bekleme süresinde %10 azalma sağlar. Daha sonra kana susamış çıkarsanız can çalmanız iyice artar. Jinx için aşağıdaki gibi bir item dizilimi yapabilirsiniz.

Jinxin Rakipleri ( Jinx counter )

Jinx Karşısında Güçlü Şampiyonlar:

Jinx Karşısında Zayıf Şampiyonlar

Jinx Nasıl Oynanır?

Jinx canı az olduğu için biraz geri durmalısınız. Yanınızda iyi bir sub olmalı. Pasif yeteneğini iyi kullanmalısınız. Hasar verdiğiniz şampiyon ölürse yada kule patlarsa 3 saniyeliğine hızınız aşırı artar. Bir şampiyon öldürdükten sonra çatışma bölgesinden hızlıca kaçabilirsiniz yada diğer bir şampiyonu kovalayabilirsiniz. Cızzt ile kaçan düşmanları yavaşlatırsınız. Gözünüz diğer koridorlarda da olmalı. Ultisi sayesinde diğer koridorlardan çok rahat kil alırsınız.

Karşınızda jinx varsa ultisini kullanabileceği sürekli aklınızda olsun. Canınız azsa ulu orta durmayın ve gözünüz arkada olsun.

Jinx Tanıtım Videosu