Geçtiğimiz günlerde Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg kendi hesabında paylaştığı bir videoda başından aşağı bir kova (kovada maviydilan) soğuk su dökmüştü. Zuckerberg’in amacı ise ALS hastalığına dikkat çekmek ve bağış yapmaktı. Kampanya kapsamında başından aşağı bir kova soğuk su döküyorsun ve 3 kişiye meydan okuyorsun. Zuckerberg’in meydan okuduğu kişilerden biri ise Bill Gates’ ti.

Bill Gates bu videoyu izledikten sonra hemen bir düzenek hazırlıyor ve oda başından aşağı bir kova soğuk su döküyor. Görünüşe göre yeni bir akım ortaya çıkıyor. Çünkü her meydan okunan kişi daha ilginç bir yöntem kullanıyor. Bana göre en çılgın yöntemi kullanan ise Paul Bissonette oldu. Ünlü okey oyuncusu bu kampanyaya destek vermek için helikopterle başıdan aşağı buz gibi su döktü. Aşağıda videoları izleyebilirsiniz:

Mark Zuckerberg Başından Aşağı Su Dökme:

Bill Gates Başından Aşağı Su Dökme:

Paul Bissonnette Helikopter İle Başından Aşağı Su Dökme:

 

Peki Als Nedir?

Amyotrofik lateral skleroz (ALS), aynı zamanda motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezî sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır. Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Amyotrofik_lateral_skleroz