Önceki WordPress günlüklerinde aylık 2 yazı hedefi koymuştum ve sözümü tuttum 🙂 Mayıs ayı içinde yazdığım ikinci WordPress Günlükleri ile karşınızdayım. Umarım bu düzeni devam ettirebilirim.

WordPress 4.7.5 Sürümü Yayınlandı

WordPress‘ in yeni sürümünde 3 önemli güvenlik açığı kapatıldı. Onun dışında pek bir yenilik yok. Sitenizin güvenliği için en kısa sürede güncellemeyi yüklemelisiniz.

WordPress Android Uygulaması Güncellendi

Uygulamanın yeni sürümü ile beraber uygulama içinden fotoğraf çekme ve yayınlama özelliği geldi. Sık sık fotoğraf çekip paylaşanlar için güzel bir yenilik.

Günün Eklentisi

WordPress sistemi o kadar gelişti ki aklınıza gelebilecek her hangi bir iş için WordPress ile site oluşturabiliyorsunuz. Bu gün tanıtmak istediğim eklenti ile de rezervasyon sitesi kurabilirsiniz. Küçük oteller için ideal bir eklenti.

Easy Appointments eklentisi tamamen ücretsiz olmasına rağmen oldukça gelişmiş rezervasyon eklentisi. Eklentinin kullanımı hakkında ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki videodan bulabilirsiniz:

Günün Teması

wordpress colormag teması

ColorMag blog siteleriniz için kullanabileceğiniz harika bir WordPress teması. Zamanında bende bir blog sitem için kullanıyordum. Dahili bileşenleri sayesinde ana sayfayı hiç zorlanmadan özelleştirebiliyorsunuz. İstediğiniz yere bir kategorideki son yazıları liste şeklinde veya kayan slayt şeklinde yerleştirebiliyorsunuz. Ücretsiz sürümünde bir tek mavi renk kullanabilirken ücretli sürümde daha renkli bir temaya sahip oluyorsunuz.

Günün Tüyosu

WordPress temalarını demodaki gibi kuramıyor musunuz? Sizi şöyle alalım: WordPress Temaları Demodaki Gibi Nasıl Kurulur?

Okumalık

Fundalina Digital Age Summit 2017 etkinliğinde aldığı notları bizimle paylaşmış. Eğer sizde benim gibi etkinliğe katılamadıysanız bu dolu dolu içerik ile etkinliğe gitmiş kadar olacaksınız.

Bu gün okumanızı tavsiye ettiğim bir diğer içerik ise Evren’in Funda Güleç ile yaptığı söyleşi. Her blogcunun okuması gereken bir söyleşi olmuş.

Konu Dışı

Yıllardır severek kullandığım internet tarayıcısı Opera son güncellemesi ile harika özellikler kazandı:

  • Tarayıcının sol tarafına Whatsapp, Telegram ve Facebook Messenger butonları yerleştirildi. Butonlara tıklayınca bir pencere açılıyor ve bu uygulamaları kolayca kullanabiliyorsunuz.
  • Eklenen bir diğer özellik ise koyu tarayıcı modu oldu.