WordPress günümüzün en popüler içerik yönetim sistemi. WordPress ile yapılan siteler webin yüzde 25’ini oluşturuyor. Bunun nedenlerinden biride arama motorları ile uyumlu yapısı ve sınırsız eklenti desteği. WordPress halihazırda zaten seo uyumlu bir sistem olabilir. Fakat doğru eklentileri kullanarak çok daha iyi bir sistem elde edebilir ve diğer bloglardan daha iyi bir sıralama elde edebilirsiniz.

Bugün WordPress için 12 adet seo eklentisi paylaşacağım. Bu eklentilerin bir kısmı zaten en popüler eklentiler arasında. Bu eklentilerin tamamını kurmanız gerekmiyor tabi. Bir çoğu aynı işlevi görüyor. Eklentileri inceleyip blogunuz için en uygununu seçmelisiniz.

WordPress SEO by Yoast

WordPress Seo By Yoast

1 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan seo eklentisi marketteki en popüler eklentiler arasında. Eklenti arama motoru dostu yazılar yazmanıza yardımcı olur. Sayfa analizi, meta anahtar kelimeler, bread crumbs, Google Analytics, robots.txt, XML sitemaps gibi bir çok özelliği bir arada barından eklenti seo yapmanız için gereken herşeyi (neredeyse) bir arada sunuyor. Eklenti yayınlandığı tarihten itibaren WordPress’in en popüler eklentileri arasında. Bu özellikleri ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Premium üyelik satın alarak da aşağıdaki ekstra özellikleri aktifleştirebiliyorsunuz:

  • Bölgesel SEO
  • Video SEO
  • Meta anahtar kelimeler
  • SEO uyumlu başlık ve varsayılan olarak meta açıklama seçenekleri.

WordPress SEO by Yoast eklenti paketi birçok özelliği bir araya getirdiği için birçok farklı eklenti kurmanıza gerek kalmıyor. Denemenizi tavsiye ederim. 

SEO Ultimate

SEO Ultimate

Diğer güçlü seo eklentilerinden biride SEO Ultimate’ dir. Eklenti ile meta title ve description ayarlarını yapabilir, link maskeleme, canonical URL’ler, 404 sayfaslarını izleme, kalıcı tweaker vb. özelliklerini kullanabilirsiniz. Eklentini en iyi yanlarından biri ise Code Inserter. Bildiğiniz gibi temamızı güncelleyince yaptığımız bütün değişiklikler, eklediğimiz kodlar (Google analytics gibi) vs. kayboluyor. Ama eklentinin bu özelliği sayesinde değişikikleriniz korunuyor.

All in One SEO Pack

All in One SEO Pack

Benimde sık sık kullandığım Seo eklentilerinden biri. 1 milyondan fazla kullanıcı ile en popüler seo eklentileri arasında. Bana kalırsa WordPress SEO by Yoast eklentisi ile oldukça benzer. Bu iki eklentiden birini kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu eklenti de XML sitemaps, Google Analytics, canonical URLs, meta anahtarı düzenleme gibi birçok özellik sunuyor. Ekstra olarak e ticaret yapanlar için WooCommerce optimizasyonunuda sağlıyor. 

Premium SEO Pack

premium seo pack

Yukarıda bahsettiğimiz eklentilerin yaptığı tüm işi tek başına yapan bir eklenti isterseniz 40$ karşılığında bu eklentiyi alabilirsiniz. Bu eklenti sayesinde Seo ve sosyal medya optimizayonunu çok iyi bir şekilde yapabilirsiniz. Öne çıkan bazı özellikleri şöyle:

  • Anahtar kelime sırası takip monitoru
  • 404 monitor
  • Title&meta ayarları
  • Site haritası oluşturucu
  • Video sitemap
  • Dahili Google Analytics gösterimi
  • Backlink oluşturucu
  • Sosyal medya analizi
  • Seo dostu resimler
  • Rich snippet

ve daha birçok özellik…

FV Simpler SEO

Bu eklenti All in One SEO Pack eklentisinin basitleştirilmiş hali. Ben o kadar ayarlarla uğraşmak istemiyorum, temel seo ayarlarını yapayım bana yeter diyorsanız kullanabilirsiniz.

Easy Social Share Buttons

Easy Social Share Buttons

Sosyal paylaşım butonları artık bir web sitesinin olmazsa olmazı. Bu eklenti ise paylaşım butonlarından çok daha fazlası. Eklentiyi kurduktan sonra hem yazılarının başına yada sonuna hemde görsellerin üzerinde çıkan sosyal paylaşım butonlarından ekleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda Google analytics hesabınızada bağlayıp ziyaretçileri daha iyi analiz etme şansına sahip oluyorsunuz.

SEO Friendly Images

SEO Friendly Images

Görseller yazılardan çok daha fazla akılda kalır. Blog yazarlarıda bu nedenle içeriklerine dikkat çekici görseller ekliyorlar. Bu görselleri optimize ederek arama motorlarından trafik çekebilirsiniz.

Görselleri optimize etmek için en iyi ve basit eklenti SEO Friendly Images’tir. Eklenti otomatik olarak görsellere başlıklar ekleyerek arama sonuçlarından daha üst sırada sergilenmesini sağlar. Böylece görsellerden de trafik çekmiş olurusunuz.

EWWW Image Optimizer

EWWW Image Optimizer

Görselleri optimize etmenin bir diğer yoluda boyutlarını küçültmektir. Böylece sayfalarınız daha hızlı yüklenir. Hem ziyaretçiler için hemde arama motorları için olumlu etki yapar. Aynı zamanda host alanınızdan da tasarruf etmiş olursunuz. Bu WordPress eklentisi ile görsellerinizi sıkıştırabilirsiniz.

Rankie – WordPress Rank Tracker Plugin

rankie

İleriye yönelik adımlar atmak istiyorsanız ziyaretçi davranışlarını detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Bu eklenti sayesinde ziyaretçilerin birçok analizine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bu analizleri günlük olarak mailinizede gönderebilir.

Broken Link Checker

Blogumda sık sık link paylaşıyorum. Bu bağlantılar zaman içinde değişebiliyor yada kaldırılabiliyor. Bu durumda ziyaretçilerimi ve arama motorlarını boş bağlantılara yönlendirmiş oluyorum. Bu durum ziyaretçiler tarafından hoş karşılanmayacağı için arama motorlarıda bu duruma olumsuz bakacaktır. Linklerinizi tek tek kontrol etmek baya zor olacağı için bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Remove Query Strings From Static Resources

Remove Query Strings From Static Resources

Hızın bir web sitesi için çok önemli olduğunu belirtmiştik. Bu wordpress eklentisi JavaScript ve CSS kodlarının fazladan sorgu yapmasını engelleyerek sitenizin hızlanmasını sağlar.

Wp Super Cache

WP Super Cache

Sitemizin hızına hız katan bir eklenti daha. Eklenti sitemizi belli aralıklarla ön belleğe alarak daha hızlı yüklenmesini sağlar. Ziyaretçi ikinci defa web sitenizi ziyaret ettiğinde çok daha hızlı açılır. Bu ücretsiz eklentiyi kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıntılı bilgi ve eklenti ayarları için bu yazıyı okuyabilirsiniz: WordPress Site Hızlandırma

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps

Bir sitenin olmazsa olmazlarından biri site haritasıdır. Site haritaları sayesinde Google sitenizi daha iyi anlar, robotlar sitenizi daha çabuk tanımlayıp indexler. Site haritası oluşturmak için en iyi eklenti Google XML Sitemaps eklentisidir. Kurmanızı mutlaka tavsiye ettiğim eklentilerden biride budur. Ayrıca eklenti her yeni içerikte arama motorlarını uyararak içeriklerinizin daha hızlı indexlenmesini sağlıyor.

Sizde bu eklentilerden birini kullanıyorsanız düşüncelerinizi bizimle paylaşın.